Barista Eğitmeni Serhat Bayrak |
İtalyan kahve markası Caffe Pascucci'de eğitmen ve yönetici olan Serhat Bayrak, Barista eğitimlerinin standartlarını anlattı.
Türkiye'de 5 şubesi olan Caffe Pascucci'nin Türkiye'deki barista eğitmeni; Serhat Bayrak 10 yıllık gıda sektöründeki tecrübesiye PORT GIDA bünyesindeki Caffe Pascucci şubelerinin baristalarına eğitim veriyor. Uzun süre İtalya'da kahve ve kahve kültürü üzerine eğitim alan Serhat Bayrak, Türkiye'ye geldikten sonra ünlü kahve ustası Şerif Başaran'dan da eğitim aldı. Eğitimlerinde önemli olanın önce kahveyi tanımak olduğunu söyleyen Bayrak, eğitimlerinde tarihsel bilgi, yeşil çekirdek, hasat, ayrıştırma, kahve işleme yöntemleri, kahve kavurma işlemleri, kahve paketleme ve muhafaza şartları hakkında bilgiler veriyor. Ayrıca; Barista adayları Espresso ve Filtre kahve için öğütme dereceleri, farklı demleme yöntemleri (Chemex, Harip Syphon, Harip V60, Aeropress, Cold drip), süt bilgileri, su, makina kullanımı, ayarları ve bakımları hakkında da bilgilendiriliyor.
Serhat Bayrak Coffe Latte yapıyor |
En önemlisi standart
Ne fazla ne de az
Bu sene 134. yılını kutlayan Cafe Pascucci, kazandığı ödüllerle kalitesini ortaya koyuyor. 2014 ALLEGRA EUROPEAN COFFEE SYMPOSİUM'da Avrupa Kahve Endüstirisine en çok katkıda bulunan işadamı dalında birinci olan Caffe Pascucci; Güney Avrupa'nın en iyi kafe zinciri dalında birinci ve en iyi kahve kavurucusu dalında Avrupa'nın en iyi ikincisi oldu.
Soğuk demleme kulesi (Cold Brew Maker) |
Alternatif demleme
Demleme tekniklerinin kahve sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Serhat Bayrak, kendi tasarımı olan Soğuk Demleme Kulesinde ve Chemex'de kahve yapımını uygulamalı olarak anlattı.
Soğuk demlenmiş kahve (Cold Brew Coffee) |
Chemex markasıyla anılan fakat aslında ismi "Pour Over Coffee" olan kahve yapımı, kahve çekirdeğinden gelen esansları ve yağları en iyi ortaya çıkaran yöntemlerden biri. Serhat Bayrak, "Pour Over Coffee'nin kahve çekirdeklerinin üzerine suyun dikkatlice dökülmesi; hızının ve miktarının tüm demleme süreci boyunca kontrol altında tutulması bu yöntemin püf noktalarından biridir" dedi.
Yeni nesil kahve demleme ekipmanları |
Cafe Pascucci ile iletişim: http://www.pascucciturkiye.com/
Multimedya Haber: Bike Çetinel
Kamera Yardımcısı: M.Soner Bulut
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder