Sayfalar

30 Nisan 2015 Perşembe

DÜNYA KAHVE KOKUYOR


Coffee Latte
Rio Karnavalı'ndan Domates Festivali'ne, Hıdrellez'den Oktoberfest'e kadar birbirinden farklı binlerce çeşit festival.. Peki ya kahve festivalleri?



Bir çok ülkede her sene yapılan kahve festivalleri taze ve enerjik bir havaya sahip. Çeşitli markaların sponsorluğunda gerçekleşen festivaller, kahve severlere yeni lezzetler tatma imkanı sunuyor. Amsterdam, Brezilya, Vietnam, Viyana, Türkiye gibi bir çok ülke kahve festivalleri düzenliyor. Özel kahve harmanları, taze kavrulmuş kahve çekirdekleri, kişiye özel Piccolo Latte'ler Kahve Festivali'ne gitmek için yeterli nedenler arasında...



Londra Kahve Festivalinin Reklam Fotoğrafı

Londra Kahve Festivali


Londra'nın hareketli ve canlı festivallerinden biri olan Kahve Festivali'nde bu sene 250 kahve standı açıldı. Festival boyunca DJ'lerin müzik çalması ve bir çok ressamın resimlerini sergilemesi festivalin ruhunu besleyen etkinliklerden bir kaçı. 3 Mayıs'a kadar devam eden Londra Kahve Festivali, kahve üreten ülkelere yardım etmek adına, bilet satışlarının %50'sini Waterfall Projesi'ne bağışlıyor. Bu proje Etiyopya, Afrika gibi kahve ithalatı çok olan ülkeler için tasarlanan temiz su projesi. Waterfall Projesi sayesinde, ülkeler hem yıkanma hem de içme suyu elde edebilecek.



"her festival bir yarışma demek"


Barista Eğitmeni Şerif Başaran
Barista Eğitmeni olan Şerif Başaran bugüne kadar yapılan tüm festivallerinin amaçları arasında "Barista Şampiyonu" olduğunu belirtti. "Ben Amsterdam'daki ve Amerika'daki bir kaç yerdeki kahve festivaline gitme imkanı buldum. İstanbul'daki festivalde de yer aldım. Çok keyifli eğlenceli bol kahve kokulu festivaller bunlar. Ayrıca her marka ürününü tanıtma şansı yakalıyor. Bu çok önemli. Çünkü hiç duyulmamış ya da az duyulmuş markalara şans veriliyor. Bu da kahve sektörünün gelişmesine büyük oranda katkı sağlar. Artık yarışmalar kahve festivalinin geleneği haline geldi. Her ülkede değişebilir bu yarışmalar. Türkiye'de Türk kahvesi yarışması var örneğin ama Avrupa'da böyle bir şey yok."dedi.

İstanbul ilk kez güzel koktu


İstanbul Galata Rum Okulu- Kahve Festivali
İlk kez 2014 Aralık'ra İstanbul Galata Rum Okulu'nda gerçekleşen İstanbul Kahve Festivali tarihi bir atmosferde ziyaretçilerini büyüledi. Bu sene Eylül ayında yapılması beklenen İstanbul Kahve Festivali için kahvenin kokusundan sanatına, dükkanından kendisine kahveye dair ne varsa ziyaretçilerini şimdiden heyecanlandırıyor.




"kahve ve festival süper ikili"



Kahve sever- İlkyaz Gargı
Kahvesiz bir yaşamın olamayacağına inanan İlkyaz Gargı, "Kahve Festivalini duyar duymaz gittim. İyi ki de gitmişim bu sayede kahveye bakış açım değişti. Ben aslında kahve içmiyormuşum onu anladım. Bu sene de gideceğim. 
Bir an önce gelse de bol bol lezzetli kahve içsem." dedi.



Yaklaşan kahve festivalleri:
Amsterdam 15-17 Mayıs
Viyana  10-13 Haziran
ABD: 20 Mayıs- 22 Mayıs



Fotoğraf Haber: Bike Çetinel















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder